اندازه گیری چگالی

اندازه_گیری_چگالی
اندازه-گیری-چگالی

خلاصه روش آزمون:

نمونه به یک دمای مشخص رسانده شد وسپس به یک استوانه­ی تمیز منتقل گردید. هرگونه حباب­های هوای تشکیل شده را که بر روی سطح نمونه، به وسیله یک کاغذ صافی تمیز قبل از فرو بردن هیدرومتر خارج شد. دماسنج مناسب در داخل استوانه حاوی نمونه قرار دهید و به وسیله آن، نمونه به صورت حرکات چرخشی و عمودی هم برنید تا مطمئن شوید دما و چگالی در سرتاسر استوانه یکنواخت است و دمای نمونه را ثبت کنید. سپس  هیدرومتر مناسب را به داخل مایع فرو برده و اجازه داده می­شود که به حالت سکون بمانند. بعد از رسیدن تعادل دمایی، درجه­بندی هیدرومتر قرائت شده و دمای نمونه گرفته می­شود. قرائت هیدرومتر مشاهده شده برای اثر هلالی، اثر انبساط گرمایی شیشه و اثر دمای کالیبراسیون جایگزین، تصحیح شده و سپس توسط ضرایب تصحیح حجم به دمای مرجع)  15 °C یا ( 60 °F کاهش داده می­شود.

هدف و دامنه کاربرد :

هدف از تدوین این استاندارد،ارائه روشی برای تعیین آزمایشگاهی چگالی، چگالی نسبی یا گراویتی API نفت خام، فراورده های نفتی یا مخلوط هایی از فراوده های نفتی و غیرنفتی است، که در حالت عادی به صورت مایع حمل می‌شوند و دارای فشار بخار جهنده KPa 325/101 یا کمتر هستند، با استفاده از یک هیدرومتر(چگالی سنج شیشه ای) و مجموعه ای از محاسبات می باشد. دامنه کاری هیدرومتر­های مورد استفاده  از 6/0تا 2/1 گرم بر سانتی متر مربع می­باشد.

حجم مورد نیاز:500 میلی لیتر

زمان انجام آزمون: یک روز کاری

استاندارد ملی ایران:   INSO 197

استاندارد بین المللی:ASTM D1298

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *