ظرف نمونه را با نمونه پرکنید به طوری که قسمت فوقانی هلال نمونه هم سطح خط نشانه ظرف نمونه شود. سپس آن را بر روی مرکز صفحه گرم کن قرار دهید. دمای ظرف نمونه و نمونه باید حداقل 56 درجه سانتی گراد پایین تر از نقطه اشتعال مورد انتظار باشد. اگر نمونه بیش از خط نشانه ریخته شد، آن را با استفاده از یک سرنگ یا وسیله مناسب دیگر به گونه ای خارج کنید که سطح بیرونی ظرف آغشته نشود. هرگونه حباب هوا یا کف موجود بر سطح نمونه را با یک وسیله تیز از بین ببرید. با توجه به این که دستگاه به صورت خودکار میباشد، شعله به صورت خودکار روشن میشود و اندازه شعله از پیش تنظیم شده است.
نقطه اشتعال کمترین دمای تصحیح شده نمونه برای فشار محیطی 3/101 کیلوپاسکال است که در آن دما، منبع اشتعال باعث شعله ور شدن بخارات نمونه تحت شرایط مشخص شده آزمون شود. برای تعیین نقطه آتش گیری، آزمون ادامه می یابد تا زمانی که عبور منبع اشتعال باعث احتراق نمونه گردد و سوختن حداقل 5 ثانیه ادامه پیدا کند.
|
هدف و دامنه کاربرد:
این روش آزمون اندازه گیری نقطه اشتعال و نقطه آتش گیری فرآوردههای نفتی را با استفاده از دستگاه کاپ باز کلیولند دستی و اتوماتیک توصیف می کند. |
این روش آزمون برای هر فرآورده نفتی (به جز نفت کوره) با نقطه اشتعال بین 79 تا 400 درجه سلسیوس کاربرد دارد.
حجم مورد نیاز:100 میلی لیترزمان انجام آزمون: یک روز کاری |
استاندارد ملی ایران: INSO 198 |
استاندارد بین المللی:ASTM D92
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!